Tinerii Dezbat

Olimpiada Națională de Dezbateri Academice

logo-TineriiDezbat250px

Despre proiect


Concursul se desfășoară pe perioada a două luni, de obicei începând în luna aprilie și încheindu-se în iunie.

Tinerii Dezbat, proiect realizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Naționale, are ca scop întelegerea și răspândirea valorilor democratice în rândul tinerilor într-un mediu ce încurajează toleranța și gândirea critică.


Parteneriatul ARDOR cu Ministerul și dorința mutuală de educarea a generațiilor tinere face posibil ca această competiție să nu perceapă o taxa de participare, fiind ridicată la rangul de olimpiadă școlară.
Deși se adresează în mod special elevilor, proiectul nu ar putea exista fără implicarea activă a profesorilor din unitățile de învățământ participante și nu numai. Pe parcursul zilelor de competiție din cadrul etapelor regională și națională, elevii sunt cei care dezbat teme de interes pentru aceștia, profesorii preluând rolul de jurați.

Spre deosebire de majoritatea competițiilor de dezbateri, Tinerii Dezbat se concentrează pe discutarea temelor de imediat interes pentru elevi și profesori sau a unor problematici cu care aceștia se confruntă în viața de zi cu zi. Răspândirea pe scară largă și caracterul introductiv în lumea gândirii critice fac acest concurs unic în România.

Înscrieri

Inscrierile se desfasuara in perioada prevazuta pe site prin intermediul formularului destinat acestui lucru.
Viziteaza site-ul concursului pentru a afla mai multe detalii.