Clubul de debzbateri

Locul unde se desfășoară activitățile de debate și public speaking

Ce înseamnă un club de dezbateri ?


Clubul de dezbateri reprezintă locul în care debaterul deprinde toate noțiunile necesare practicării acestui sport.
Activitătile de debate și public speaking sunt activităti educaționale care necesită pregătire, lucru în echipă și efort consistent. Prin urmare, membrii clubului trebuie încurajați să se intalnească periodic (săptămanal sau la două săptămani), și nu să se limiteze la câteva întâlniri ad hoc, înaintea unor competiții.

Scopul acestor întâlniri poate varia, de la pregătire în echipă (traininguri, documentare, brainstorming), la runde de dezbateri “amicale”, la socializare.
Fiecare club face recrutări după propria politică, generând noi memmbrii care după o serie de traininguri, intră în contact și cu segmentul competițional al comunității.

Competiții


Există competiții atât regionale, cât și naționale și internaționale. O competiție de debate poate dura de la o zi la o săptămâna întrega.
De obicei există o serie de runde preliminare, unde echipele participante joacă atât în sistem elitist, cât și random. Apoi cele mai bune echipe trec în rundele eliminatorii, alegându-se astfel cea mai bună echipă paricipanta.

Ce resurse îți oferă ARDOR Muntenia ?


ARDOR Muntenia se ocupă de întrega procedură necesară deschiderii clubului (nivele birocratice).La deschidere, asociația trimite un grup de debateri, însoțiți de un trainer, care susțin atât un meci demonstrativ, cât și un training introductiv pentru elevi.ARDOR Munenia, încearcă să antreneze profesorii coordonatori, ajutându-i totodată să se integreze în comunitate, prin programe precum întâlnirea Instructorilor, desfășurate de două ori pe an.

Asociația pune la dispoziție traininguri la cerere, costurile fiind însă suportate de către clubul în cauza.Totodată, ARDOR Muntenia, prin proiectul Debate 2.0 încercă să compenseze lipsa trainerilor de la club, oferind traininguri aproape săptămânale despre diverse teme de interes.

Cum deschid club de dezbateri în școala mea ?


Primul pas pe care trebuie să îl faci daca vrei să deschizi un club în școala ta este să trimiți o cerere pe mailul asociației: office@ardor-muntenia.ro
Membrii asociației responsabili de acest lucru sunt Adrian Malaies Popescu și Lucian Florescu (DCR).